Skip to main content

MicroProfile 6.0 lanserades och använder sig av Jakarta EE 10 Core Profile!

MicroProfile, en öppen källkodscommunity som samarbetar med Java-mikrotjänster för företag, är glada att kunna annonsera lanseringen av  MicroProfile 6.0!

MicroProfile 6.0 använder sig av Jakarta EE 10 Core Profile. Jakarta EE 10 Core Profile definierar en basprofil för att leverera komponenterna som används av MicroProfile som ett enda komplett paket. I den här utgåvan har MicroProfile OpenAPI och JWT Authentication mindre uppdateringar, medan MicroProfile Metrics har en större uppdatering och introducerar några bakåt inkompatibla ändringar. MicroProfile Telemetry har lagts till i denna version och ersätter MicroProfile OpenTracing, som togs bort från MicroProfile 6.0 och blir därmed en fristående specifikation.

MicroProfile 6.0 tillåter att produkterna certifieras på Java SE 11 eller högre. Den initiala kompatibla implementeringen för MicroProfile 6.0 är Open Liberty 22.0.0.13-beta. Testresultaten för MicroProfile 6.0 kan ses här. Se Open Liberty-bloggen för mer information om MicroProfile 6.0.

Releasen följer nya MicroProfile Specification Process som gör releaseprocessen smidigare vilket möjliggör för arbetsgruppen att leverera flera releaser varje år.

MicroProfile 6.0-komponentspecifikationsuppdateringar

Release Microprofile 6.0

Figur 1: MicroProfilspecifikationer

​​Figur 1 beskriver specifikationerna som ingår i MicroProfile 6.0 samt fristående specifikationer. Uppdateringarna av MicroProfile 6.0-komponentspecifikationerna beskrivs i  MicroProfile 6.0 presentationen.

Ytterligare förmåner inkluderar:

 

Om MicroProfile

MicroProfile är ett aktivt projekt där certifierade produkter skapas. Arbete är aktivt både inom arbetsgruppen och hos leverantörer.

MicroProfile-communityt blomstrar och letar konstant efter nya medlemmar som vill ansluta sig till familjen. Denna öppna källkodscommunity bryr sig om sina medlemmar och kommer att göra sitt bästa för att underlätta för dig att bli involverad. Anslut dig nu!

Ytterligare information:

Starta upp ditt projekt med:

Gå med i en MicroProfile live-diskussion:

Delta i MicroProfile Mailing-forum:

 

 

Redaktörer för originalinlägget:

Emily Jiang, Ed Bratt, Reza Rahman

 

Översättare:

Luis Galaz Miranda

 

Redigerare:

Emerson Castaneda

Luis Galaz Miranda

Author Luis Galaz Miranda

More posts by Luis Galaz Miranda

Leave a Reply